Tampon tisak, sitotisak,  laserska gravura, CO2 gravura, digitalni tisak, vez ili štikanje, digitalni transfer, digitalni 360 print, smolirana naljepnica, sublimacijski tisak, transfer na keramiku, digitalna naljepnica, blindruck (slijepi tisak), foliotisak... ima ih puno pa smo pripremili videe koji objašnjavaju što koja tehnika znači!

Tampon tisak

Pad print, poznat kao tampon tisak, je tehnika tiska koja omogućuje prijenos slike na različite vrste površina, uključujući nepravilne oblike i materijale poput plastike, metala, keramike i stakla. Koristi se silikonski jastučić koji prenosi boju s gravirane metalne ploče na proizvod. Tampon tisak se često tiska na male i složene predmete, poput igračaka, kućanskih aparata i elektroničkih uređaja.

Sitotisak

Screen transfer ili transfer tisak tehnikom sitotiska je metoda u kojoj se dizajn prvo tiska na poseban papir ili foliju, a zatim se pomoću topline prenosi na krajnji materijal. Ova metoda omogućava visokokvalitetan ispis s izvrsnom pokrivenošću i dugotrajnošću, idealna je za veće serije i često se koristi za tisak na majice, torbe, šešire i druge vrste tkanina.

Laserska gravura

Graviranje je proces u kojem se pomoću oštrih alata ili lasera uklanjaju dijelovi materijala s površine metala ili drva kako bi se stvorila ilustracija ili tekst koji je vidljiv kroz razliku u dubini i teksturi materijala.

Digitalni tisak ili print

Digitalni print je direktni tisak u boji na predmete te omogućava izradu manjih serija. Tiskamo koristeći CMYK boje, a ova metoda je idealna za tisak na ravne površine kao što su plastične kemijske olovke, USB stickovi, notesi, prijenosni punjači i slični predmeti.

Vez ili štikanje

Strojni vez, poznat i kao strojno šivanje logotipa ili štikanje, predstavlja tehniku dorade tekstila koja se ističe svojom kvalitetom i dugotrajnošću. Ova metoda se često koristi za apliciranje logotipa ili promotivnih poruka na odjeću poput polo majica, prsluka, košulja, kapa i slično.

Digitalni transfer

Ova metoda je idealna za detaljne višebojne ispise i često se koristi za brandiranje majica i torbi u manjim serijama. Višebojni dizajn (CMYK) se najprije ispisuje na posebnu podlogu s transfernim slojem, koji omogućava prijenos vizuala na odabrani materijal. Kombinacija visoke temperature i pritiska oslobađa tintu s transfer papira te je trajno spaja s proizvodom.

Digitalni 360° print

Tehnika 360° digitalnog printa za boce omogućava full colour tisak po cijeloj površini boce, pružajući iznimnu vidljivost i prepoznatljivost. Ova metoda nije samo vizualno privlačna, već i pojačava profesionalni izgled i brendiranje proizvoda.

Doming ili smolirana naljepnica

Doming je premazivanje površine debelim slojem poliuretanske smole do otprilike 4 mm visine. Poliuretanska smola je vrlo izdržljiv, čvrst, dugotrajan proizvod koji se ne može lako ogrebati ili ulubiti. Osim toga, smola dobre kvalitete neće požutjeti kada je izložena UV zračenju i ne bi trebala predstavljati zdravstvene i sigurnosne probleme u proizvodnji i konačnoj primjeni. Ispod smole je full color otisak.